ΣΥΝ/Θεσεις/09

Εικονίδιο

Περί των προτάσεων του ΣΥΝ

Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος και εφικτός: Εξωτερική Πολιτική και Διεθνή θέματα

Η ηγεμονία των ΗΠΑ πλέον αμφισβητείται, υπάρχει μια αλλαγή εποχών: Πηγαίνουμε προς έναν πολυπολικό κόσμο – το ζήτημα είναι να είναι πιο ίσος και πιο δίκαιος: να είναι ένας κόσμος ειρήνης και ασφάλειας.

Η Λατινική Αμερική δείχνει τον δρόμο βαδίζοντας στα χνάρια των οραμάτων του Τσε.

Θεωρούμε πως είναι η ώρα για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον Ατλαντισμό: η υποχώρηση των ΗΠΑ δημιουργεί δυνατότητες αλλαγών στην Ευρώπη και στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον Ατλαντισμό. Να αποσυρθούν τα Ελληνικά στρατεύματα από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές, να συμβάλουμε στην κατάργηση του ΝΑΤΟ.

Να κλείσει η βάση της Σούδας.

Στα θέματα των Βαλκανίων: Αμοιβαία αποδεκτή λύση κατά την πάγια θέση του ΣΥΝ, για το «Μακεδονικό». Η Βαλκανική δεν είναι για μας χώρος «οικονομικής διείσδυσης». Προτείνουμε ένα σχέδιο Βαλκανικής συνανάπτυξης, για να αντιμετωπιστούν από κοινού οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Επίσης προτείνουμε έναν Βαλκανικό οικολογικό χάρτη.

Το Κυπριακό να λυθεί κατά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με μία ιθαγένεια και μία υπηκοότητα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες Χριστόφια για επανένωση της Κύπρου.

Προτείνουμε μια άλλη αντίληψη για την αμυντική πολιτική: Μέσω μιας διπλωματικής και πολιτικής αναβάθμισης της χώρας που θα επιτρέψει και την αποκλιμάκωση των εξοπλισμών. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις στα προβλήματα, όπως έχουν δείξει τα πρόσφατα γεγονότα.

Περισσότερα στην συνέντευξη του Πάνου Τριγάζη στην εκπομπή «Μας ακούει κι ο κόσμος» με τον Μ. Διονέλλη, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, στον 105,5 Στο Κόκκινο

Advertisements

Filed under: audio, Προγραμμα,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: